• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Hayallerinizin Ötesi...
Balık Matik,Baragadi atar-Ağ atar - Sırtı çeker!
Ürün ve Hizmetler
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.944334.0803
Euro37.799037.9505

BALIK AVLAMA TEKNİKLERİ

Bayiimiz olmak için 0537 737 0408 Lütfen...

Kıyıdan Olta ile Sinarit  Avlama          teknikleri...



Balıkmatik üreticisi olarak sizlere Kıyı Balıkçılığı Hakkında olan bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

Verdiğim bilgiler en iyi , en doğru olandır demiyorum.

Daha doğru teknikleri bilen dostlarım varsa ,bilgileri buradan bizlerle paylaşırsa mutlu oluruz.

KIYIDAN SİNARİT AVLAMA TEKNİKLERİ


Sinarit avcılığı hem keyifli hem kolaydır.

Yem olarak ,canlı kefal,gelincik veya subye kullana bilirsiniz.
Ancak;Gelincik kayaların arasına girdiği için her zaman misinanızın taşa takılma riski vardır.Ancak sinarit avı için iyi bir yemdir.
Subye takmak iyi olmasına rağmen eziyetli ve uğraştırıcıdır.
KEFAL her türlü büyük balık avı için en ideal yemdir.
özellikle canlı kefal ile her türlü avcı balığı  avlaya bilirsiniz.
Canlı kefali iğneye takmak çok ama  önemlidir.
Kefali iğneye takmadan önce bir şiş yardımı ile kefalin sırt yüzgeçinin altından girerek ,etine zarar vermeden ensesinden çıkın.Daha sonra 3 lü bir iğne bağlayın.3 lü iğneniz mutlaka paslanmaz galvanizli iğne olsun.(çelik 3 lü iğne asla kullanmayın,sinarit çelik iğneyi rahat kırar)3 lü iğneyi bağladıktan sonra ,iğneyi bağladığınız yeri derisinin altına yerleştirin.Canlı kefali taktıktan sonra ince misina ya 30 mm lik bir misina ile ,kol çıkararak 100 gr kurşun bağlayın.ana misina ve canlı kefali bağladığınız misinanız 60 mm lik olsun.Kurşunu ince misina ile  bağlamamızın amacı ,kurşun taşa takılırsa koparmak kolay olacaktır,yakaladığınız SİNARİT i daha kolay çeke bilirsiniz.
Canlı kefalinizi iğneye takıp denize doğru fırlatın ,ancak;çok uzağa atmayın.15-20 metre kıyıdan uzağa atarsanız ,balık alırsınız.
Daha sonra kamışınızı bir yere  dikin,mutlaka kamışınızı bir çamaşır ipi ile uygun yere bağlayın.Balık kamış  ve makinanızı suya doğu götürmesin.Lütfen torumlarınızı eksik etmeyiniz.
Hadi Rast GELSİN...

KIYIDAN KALAMAR AVCILIĞI 

   

Akdeniz ve ege kıyılarında çok bulunan kalamarı avlayalım.
Kıyıdan Olta ile Kalamar avlamak çok ama çok kolaydır.Ancak;bir avda çok kalamar almak istiyorsanız lütfen vereceğim püf noktalarına iyi dikkat edin.Kalamar zokasının rengi Sarı - kırmızı -turuncu olursa daha iyi verim alırsınız.Kalamar zokanızın tipi kambur olmalı,kurşunu alttan sarkmalı ve kurşununu biraz eyelemek,orta suda yüzmesini sağlayacağı için daha iyi  verim alırsınız.Arasıra Kalamar zokanızın iğnelerinin uçlarını sivriltmelisiniz.Kalamar zokasının üzerinde renkli bez olduğu için komple japon yapıştırıcısı ile yapıştırdıktan sonra kullanmaya başlayınız.Aksi takdirde ilk kalamar alışınızda bez sökülecek ve verim alamayacaksınız.Olta ile kalamar avlarken mutlaka oltayı yavaş sarınız.Kalamarı yakalasanız dahi aynı hızla yani yavaş yavaş sarınız.
Bazen kalamar zokanın yanına kadar gelri  ve  almaz. O zaman 2 li  yada 3 lü  sistem denemelisiniz.Yani;3 tane zokayı bir  anda fırlatınız.Zokalar birbirine dolanmaması için en  arkadaki zokayı büyük diğerlerini küçük  kullanırsanız zokalarınız dolanmaz.Günün her  saatinde kalamar avlamnak mümkündür.Ancak en iyi verimi akşam karanlık  bastıktan  sonra daha iyi alırsınız.Gece karanlığında  ,ışığın denize vurduğu yerlerde çok  kalamar olur.Avlamak ta çok  kolay olur.
2 saatte 83 kilo aldığımı bilirim.Yakında kalamar  avı ile ilgili çizimli  anlatımımıda sizlerle  buradan  paylaşacağım.
Hadi  rast gelsin...
Lütfen yorumlarınızı eksik  etmeyin.

KIYIDAN ÇUPRA AVI TEKNİKLERİ


Kıyıdan olta ile Çupra balığı  avlamak çok  zor  deil.Ancak sabır ister.Sadece iğneye takacağınız yemi ve kolların uzunluğunu doğru bağlamalısınız.
Çupra avı özellikle gece büyük keyif verir.Çupra avında  yem olarak özellikle boru kurdu,sülünez iyidir.Boru kurdu kullanırsanız şiş yardımı ile boru kurdu nu öldürmeden takmalısınız.Sülünes kullanacaksanız şiş yardımı ile sülünezi taktıktan sonra,sülünes ipi  ile bağlarsanız daha iyi verim alırsınız.Bağlayacağınız takım 2+1  --  yada 3+1 olursa  iyi olur.Yani 2 iğne  kurşunun önüne 1 iğne kurşunun arkasına bağlamanız iyi olur.Çupra takımlarının kolları uzun olmalı.Yani her bir kol 30-35 cm olmalıdır.Misinanın kalınlığını balıkların büyüklüğüne göre ayarlaya bilirsiniz.Ama benim tavsiyem 35 mm lik misinadan  daha ince kullanmayınız.Özellikle gece avında her zaman büyük balık  takıla bilir.Çupra balığı yakalandıktan sonra ,yakalandığını fazla belli  etmez.Misina boş gibi dir.Ancak balık iğneye vurduktan sonra kamışı  elinize  alıp  kontrol etmelisiniz.
Hadi tekrar rast gelsin...
Lütfen sizinde  fikirleriniz  varsa bizlerle paylaşınız.

KIYIDAN LEVREK AVLAMA TEKNİKLERİ
 Levrek avlamanın çok çeşidi var.Yemle avlanma ve sahte yemlerle avlanma.Sahte yem olarak Levrek şemsiyesi,Levrek süpürgesi,Tekli Rapala ve küçük ragotlarla avlanmak mümkündür.Yem olarak canlı kefal ,boru kurduda kullana bilirsiniz.Ben en iyi verimi ragot la alıyorum.Özellikle tavsiyem şamandra arkasına 2 tane küçük ragot bağlayın,Kıyıdan denize  paralel olarak at çek yaparsanız dalganın kırıldığı yerden levrek alırsınız.
Şimdilik bu kadar bilgi Levrek için yeter rast gelsin...





Yorumlar - Yorum Yaz
Destek

     
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret1779335